ÅRE KITESKOLA | Snökite skolan i Åre håller kurser i snowkite varje dag hela vintern.

 
Svenska

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

När håller ni kurser?

Alla dagar i veckan under hela vintersäsongen. Från första snön till sista smöråkningen.

1 December till sista April

Du bestämmer själv när du vill gå kursen och skulle just den dagen vara fullbokad, tar vi kontakt med er och bokar in er en annan dag.

 

Hur bokar jag en kurs?

 1. Välj kurs och gör en bokningsförfrågan.
 2. Invänta svar och din bekräftelse.
 3. Betala din faktura och din kurs är inbokad.

 

Vad finns i elevzonen?

När du bokat din kurs får du i bekräftelsen lösenordet till elevzonen. Där hittar du ditt material inför kursen. I elevzonen finns hela den teoretiska delen så du kan läsa på och förbereda dig inför kursen. Vi kommer att repetera den delen under kursen. Är du väl förberedd blir det mer tid över till härligt kitande.

 

För vem passar Snökite?

Alla som åker skidor, längd, snowboard och telemark som tröttnat på liftsystemets begränsningar. Det enda förkunskapen du behöver, är att du kan kan åka en blå backe och har normal fysik.

 

Är det svårt?

Ja och nej. Man handskas med otroliga krafter och tyglar dessa till att föra dig framåt. Snökite kräver ingen extrem fysik, dock ett ganska bra psyke då det är mycket att hålla reda på. Bräda eller skidor kan du åka innan kursen, så det är "bara" att koppla ihop med draken. Det är oftast lättare att lära sig snökite om man har god skid/brädvana innan, då du kan lägga all koncentration på draken.

 

Hur går det till?

Vinden är ditt bränsle, draken din motor och fjället din lekplats. Med hjälp av vindens kraft får du draken att dra dig "sidleds" eller halvvind. Sen kan man, precis som i segling, ta sig upp mot eller åka med vinden. Du kan också använda draken som lift och låta den dra dig upp för fjälltopparna. Sedan packar du ner draken i ryggsäcken och åker nedför fjället.

 

Är det säkert?

Kitesurfing/snökite är idag en säker sport. Dock skall man ha stor respekt för kraften i utrustningen. En felaktigt hanterad drake kan skada dig själv och andra ordentligt. Går man en kitekurs undviker man alla fällor och lär sig betydligt fortare och på ett säkert sätt.

 

Vad är IKO?

International Kiteboarding Organization utbildar och certifierar instruktörer för att eleverna skall få en säkrare och mer effektiv utbildning inom sporten. Se  www.ikointl.com Du bör välja en certifierad skola för att garantera säkra och utbildade instruktörer.

 

Hur skall jag klä mig inför kursen?

Klä dig som att du ska ut en dag i backen. Lager på lager som vanligt och inga bomullskläder. Det kan vara mer bekvämt att ha en skaljacka än exempelvis en dunjacka då du har selen utanpå jackan. Det kan bli lite svettigare än vanligt men ta gärna med för mycket kläder än för lite. Ta gärna med dubbla handskar och sockor.

 

Innan kursen börjar:

Du får ett lösenord i bekräftelsen på mailen till elevzonen. Logga in där och ta del av precourse materialet. Då kommer du väl förberedd till lektionen och vi kommer kunna lägga mera tid av kursen på härligt kitande. Kurserna startar kl 10.00 eller efter överenskommelse. Du bör vara ganska utvilad och "rätt" klädd inför kursen. Du använder din vanliga skid/snowboardutrustning, ryggskydd och hjälm. Vid längre kurstillfällen så som grundkurs och komplett kurs behöver ni ta med er matsäck/lunch/fika. Vi bjuder alltid på varmt kaffe till alla kursdeltagare.

 

Hur betalar jag kursen?

Betalningen kan göras på två sätt. Antingen via inbetalning på bankgiro eller kontant vid kurstillfället. Mer information får ni i bekräftelse på mail.

 

Jag är inbokad på Camp, vad skall jag ta med?

Har du valt "all inclusive" så ingår allt i campet men du står själv för skidor/snowboard, pjäxor/boots, skidkläder, sängkläder, handduk och personlig utrustning. Du skall ha fått en packlista i ditt bekräftelsemail.

Vi kommer att ringa dig dagen innan campet startar och bestämma tid för upphämtning i Åre-området.

Betalningen av Kitecamp sker i förskott via faktura som du får när din bokning är klar.

   
 Förkunskaper för nybörjare:
 • Skid eller snowboardvana (du bör klara av en blå backe)

 Detta ingår alltid i kurserna:
 • Ev transport till och från kursen
 • Lån av kiteutrustning såsom sele, kite, övningsdrake, leach
   
 Checklista inför kursen:
 • Varma kläder efter väderlek
 • Skidor/snowboard
 • Pjäxor/boots
 • Hjälm
 • Goggles
 • Ryggskydd (om du normalt använder det)
 • Kamera (om du vill)
 • Lunch (det finns möjlighet att köpa lunch där vi håller kurser)
 • Extra energi (macka, snickers eller liknande)
 • En flaska vatten
I Åre håller skolan kurser under vinterhalvåret.
På sommaren befinner vi oss på Gotland i stället. 
Läs mer om din kitesurfingkurs på ön i sommar.