ÅRE KITESKOLA | Snökite skolan i Åre håller kurser i snowkite varje dag hela vintern.

 
Svenska

DET HÄR ÄR ÅRE KITESKOLA.

Vattnet är inte kallt, vågorna är faktiskt helt perfekta men ändå känns det som att mitt sportlovssurfande aldrig utvecklas. Visst blir jag bättre och bättre men inte helt olikt mina skidveckor som liten. Man är tillbaka på noll i början av semestern för att sedan prestera på topp precis innan det är dags att åka hem igen. Nej det är för jävla mycket dötid att vågsurfa och för lite action! Jag vill köra hela tiden och utnyttja all tid. Att sitta och vänta på att semestern skall komma, för att sen plocka en våg då och då är jag alldeles för rastlös för. Jag bör nog ta tag i min kite som jag fick i present i somras. Dock var det ju ett tag sedan jag gick kursen men det måste gå. Nu skiter jag i det här, när jag kommer hem från den här Marockoresa skall jag börja kita.

 

På något konstigt vis hörde min polare mig mumla detta i vattnet. Redan våren efter den resan åkte han ner till Varberg och gick kurs. Inte nog med det - han blev bättre än mig! Camilo hade nämligen kort efter kursen lärt sig "hålla höjd" och också lärt sig vända. Shit. Detta triggade i gång mig som fan och som så många andra kitesurfare så är man helt fast i sporten då man bara lärt sig ovannämda.

 

Surfcentret på Gotland var ett sommarjobb vi skapade 2003 och sålde då bara badkläder. Då hette vi GWS Beach and Surfwear efter den gamla vindsurfingtiden då lokalen var fylld med allt för vindsurfaren. Med tiden har centret utvecklas mer och mer och gör så fortfarande. 2005 började vi samarbeta med Gotlands Kiteskola som vi sedan tog över sensommaren 2009. 

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Åre då? Jo, jag bjöd min flickvän på en snökite-weekend till Åre en vinter. Att få sin partner att gilla det man själv älskar måste vara rätt väg att gå om man vill spendera mycket tid med kiten framöver. Redan när jag började googla hemifrån på kurser i Åre, kände jag att detta inte alls var utvecklat än. Mycket gick fel under kursen och jag var missnöjd när vi på söndagen lämnade Åre. Jag kommer ihåg att jag tänkte för mig själv: Om jag någonsin flyttar till Åre skall jag starta en Kiteskola och göra det bättre än det som finns idag. Så tillslut bestämde vi oss, hösten 2009 flyttade vi in i vår lägenhet och ÅRE KITESKOLA var purfärskt.

 

Att ständigt utveckla, finslipa och förnya verksamheten, produkterna och tjänsterna driver mig och arbetet framåt. Därför lovar jag att kiteskolan alltid kommer ligga i det främsta ledet av teknik, utbildning och kunskap.

Hoppas du kommer lära dig mycket av oss i vinter och ser att allt flyter på smidigt, från bokning till kurs och ditt eget kitande efteråt. Ses på fjället!.

 

 //Carl Ewald IKO Water level 2 & Snow level 1 certifierad instruktör 7923

Besök också våra systersidor:

www.gotlandssurfcenter.se

Kite kurser på Gotland

  

 www.toftasodracamping.se

Camping vid Tofta Strand på Gotland

  

 www.kreaktivtraning.se

Träningsresor till Gotland